Klanten beoordelen ons met een: 8.510372

 0800 – 888 1000

 • Het snelst geholpen
 • Altijd dichtbij
 • Ervaren monteurs
 • Service 24/7

bel direct en wij lossen het probleem voor u op.

0800 – 888 1000

riool camera inspectie

Camera inspectie

Om de inwendige staat van het riool te kunnen inspecteren maakt Riool.nl gebruik van verschillende camera inspectie systemen. Hierdoor wordt het probleem inzichtelijk en kunnen wij een passend advies geven.

camera inspectie, camerainspectie, camera inspektie, camerainspektie, rioolonderzoek
camera inspectie, camerainspectie, camera inspektie, camerainspektie, rioolonderzoek
camera inspectie, camerainspectie, camera inspektie, camerainspektie, rioolonderzoek
camera inspectie, camerainspectie, camera inspektie, camerainspektie, rioolonderzoek

Camera inspectie van het riool

Zowel binnen als buiten de gebouwen zijn onze inspecteurs in staat om het riool inwendig, door middel van een camera inspectie, met een rioolcamera te inspecteren en te controleren op lekkage. Tijdens een dergelijke rioolinspectie of lekdetectie met een inspectie camera volgen de inspecteurs van Riool.nl de weg van de rioolinspectiecamera door het rioolstelsel op een scherm. Ze zijn opgeleid om verschillende schadebeelden te kunnen herkennen. Op basis van de camerabeelden kunnen zij een inschatting maken van de ernst van de situatie. De beelden worden voorzien van een uitgebreide rapportage voorzien van een digitale tekening van het geïnspecteerde rioolstelsel. Aan de hand van de rapportage wordt een advies gegeven om de werking van het riool weer te optimaliseren. In veel gevallen kan bijvoorbeeld de lekkage van de riolering verholpen worden door reparatie zonder meteen de hele rioolbuis te vervangen.

Camera inspectie voor verschillende diameters

Wij kunnen met behulp van onze endoscopische instrumenten leidingen inspecteren met een diameter vanaf 10 millimeter. Opschalen naar diameters van circa 250 millimeter is mogelijk met de duwcamera systemen. Hierbij wordt met behulp van een duwkabel de camera voor inspectie het riool ingebracht. Onze rijdende camera’s kunnen uiteindelijk rioleringen tot een doorsnede van 2 meter in beeld brengen. Voordat de rijdende inspectiecamera wordt ingezet, wordt eerst het riool voor zover mogelijk grondig gereinigd.

Camera inspectie met de rijdende IBAK Panoramo camera

Riool.nl heeft geïnvesteerd in de laatste ontwikkeling op het gebied van rijdende camera’s. Wij maken gebruik van de IBAK Panoramo rioolcamera. Met de Panoramo camera krijgt men een virtueel beeld van het riool. Voor de beheerder van het rioolnet is het achteraf mogelijk om, volledig onafhankelijk van de inspecteur, zelfstandig het riool te beoordelen. Tot op de millimeter nauwkeurig kunnen inlaten of afwijkingen na afloop van de inspectie worden ingemeten. Bekijk hier een demonstratiefilm over de panoramo rioolcamera.

Werkwijze camera inspectie van het riool

Voorafgaand aan de camera inspectie door Riool.nl, wordt samen met u, als bedrijf of overheid, een inspectieplan opgesteld met daarin o.a. de volgende zaken;

  • het doel van de camera inspectie
  • de omvang van de camera inspectie
  • de wijze van inspecteren (visueel of niet visueel)
  • de gewenste beeldkwaliteit
  • welke objecten moeten worden geïnspecteerd
  • het totaal aantal strekkende meters te inspecteren riool
  • de startdatum en schatting van het aantal werkzame werkdagen die nodig zijn voor de inspectiewerkzaamheden
  • de wijze en tijdstip van rapporteren

Afspraak maken voor een camera inspectie

Zoekt u advies over het laten uitvoeren van een camera inspectie in het riool. Wilt u een afspraak maken? Bel met onze professionals, zij kunnen u alles vertellen over het uitvoeren van rioolonderzoek. 071 – 52 22 688

Controleer of wij in uw postcode gebied werken!

Voer uw postcode in (eerste vier cijfers)