Klanten beoordelen ons met een: 8.510372

Gemeentelijk Riool Nieuws

Riool.nl reinigt en inspecteert jaarlijks, in opdracht van de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude, een deel van het rioolstelsel. Op deze pagina vindt u allerhande informatie aangaande onze werkzaamheden.

Vanaf 27 maart 2020 zullen wij onderhoudswerkzaamheden doen aan het gemeentelijk riool uitvoeren in de wijk Binnenhof te Leiderdorp.

Lees hier onze corona-update m.b.t. reiniging en inspectie van hoofdriolen: Geen risico’s voor medewerkers en bewoners / klanten bij reiniging en inspectie hoofdriolen

 

 

Het kan zijn dat, vanwege onvoorziene omstandigheden, er moet worden afgeweken van de bovenstaande data. Riool.nl doet ook brieven bij u door de brievenbus. Hierin staat wanneer wij bij u in de straat gaan werken. We verzoeken u, op de datum genoemd in de brief, voorzorgsmaatregelen te nemen.

U merkt meestal weinig van onze werkzaamheden, toch noemen hierna enkele verschijnselen. U kunt wat geluidsoverlast ondervinden van onze voertuigen. Wanneer er een rioollucht in huis hangt, laat alle kranen even lopen en trekt u het toilet door. Zo worden alle zwanenhalzen/sifons weer gevuld van uw afvoerleidingen. U kunt opborrelend water krijgen in uw toilet of afvoer. U leest hieronder welke maatregelen u daartegen kunt nemen. Wat merkt u van onze werkzaamheden?

Voorzorgsmaatregelen

  • Om spetters door opborrelend water voorkomen, adviseren wij u een vuilniszak of natte doek aan te brengen tussen het deksel en de toiletpot. Plaatst u op het deksel bijvoorbeeld een half gevulde emmer water zodat de deksel niet open gaat door de druk.
  • Dek alle afvoeren van de gootsteen, wastafels, bad en douche af met een natte doek.

Bent u overdag niet thuis, neemt u dan voordat u weggaat de bovengenoemde maatregelen. Mocht u overdag gebruik willen maken van het toilet, douche, vaatwasser of wasmachine, dan kan dat gewoon. Dek toilet en afvoer echter na gebruik weer af volgens de instructie hierboven.

Let op waar u parkeert

Wij werken via de inspectieputten van het hoofdriool. U herkent deze grote vierkante putten aan de dichte ronde gietijzeren deksels in het straatoppervlak. Wij verzoeken u vriendelijk om uw auto, tijdens de bovengenoemde periode, niet in de nabijheid van de inspectieputten te parkeren. Het kan voorkomen dat wij tijdens ons werk een deel van de straat blokkeren met onze voertuigen. Ziet u onze voertuigen in de wijk en heeft u die dag de auto nodig, plaats deze dan zodanig dat u altijd de wijk kunt verlaten.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact u ons bellen of e-mailen. Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met uw gemeente.

Wat kunt u doen om een verstopping te voorkomen

Een verstopte afvoer of riool is nooit leuk en komt vaak onverwachts.  Wilt u weten wat u zelf kunt doen om een verstopping te voorkomen? Lees hierover dan meer op https://www.riool.nl/tipsvanrioolnl/

Heeft een verstopping van afvoer of riool?

Loopt uw gootsteen, wc of wastafel niet goed meer door bel Riool.nl. U wordt meestal dezelfde dag nog geholpen. Bel nu 0800-8881000