Klanten beoordelen ons met een: 8.510372

 071 – 52 22 688

  • Het snelst geholpen
  • Altijd dichtbij
  • Ervaren monteurs
  • Service 24/7

bel direct en wij lossen het probleem voor u op.

071 – 52 22 688

 

ontluchting riool afvoer

Ontluchting riool

Het Nederlandse rioleringsstelsel is een zogenaamd gesloten systeem. Gassen die ontstaan in het hoofdriool worden ontlucht via de rioleringssystemen van woningen en gebouwen.

Ontluchting riool

Hoe werkt ontluchting van de riolering?

Ontluchting riool is noodzakelijk en bij het gesloten rioleringssysteem in Nederland worden de gassen die ontstaan in de hoofdriolering in de straat niet ontlucht worden via de putdeksels, maar vindt ontluchting van het riool plaats via het rioleringssysteem van woningen en gebouwen. De overdruk die ontstaat door gasvorming in het riool ontsnapt via de hemelwaterafvoersystemen en wordt daarom vaak vanaf 4 meter of meer afgeblazen. In sommige gebieden is gasvorming in de hoofdriolering een groter probleem dan in andere gebieden, waardoor ontluchten van de afvoer van het riool vaker nodig is.

Door het afkoppelen of aanpassen van deze systemen gebeurt het regelmatig dat de ontluchting van de hoofdriolering via de huisaansluitingen niet goed meer functioneert. Bij hevige regenval worden er grote hoeveelheden regenwater door de afvoer van het riool verplaatst en ontstaan er forse gasverplaatsingen. Indien de rioolontluchting dan onvoldoende kan plaatsvinden via de hemelwaterafvoer of dakontluchting, komen de gassen via kleine openingen in de rioolbuis de woning binnen. Rioolstank is het gevolg.

Laat Riool.nl uw rioolontluchting uitvoeren

Het is verstandig om de riolering te laten ontluchten door een daarin gespecialiseerd bedrijf zoals Riool.nl. Bij dit soort problemen is het een kwestie van het nemen van enkele maatregelen, maar in de meeste gevallen beginnen wij met een camerainspectie en/of rookdetectie voor het bepalen van lekkagepunten evenals een analyse van de benodigde ontluchtingsfaciliteiten.

Om er zeker van te zijn dat uw Ontluchting van het riool vakkundig en snel gebeuren gaat, kunt op onderstaand telefoonnummer 24 uur per dag Riool.nl bellen voor een ontluchting riool.

071 – 52 22 688

Ontluchting riool

Controleer of wij in uw postcode gebied werken!

Voer uw postcode in

SERVICE ABONNEMENT

100% ZEKERHEID
  • GÉÉN VOORRIJKOSTEN;
  • GÉÉN ARBEIDSLOON;
  • GÉÉN KOSTEN KLEINMATERIAAL;