Klanten beoordelen ons met een: 8.510372

Riool.nl bindt strijd aan tegen wildplassen.

Riool.nl bindt strijd aan tegen wildplassen.

Riool.nl bindt de strijd aan tegen wildplassen

Op 15 september 2016 is er een redactioneel artikel verschenen in het Leidsch Dagblad, over de werkzaamheden van Riool.nl rond 2 en 3 oktober. Het artikel is opgenomen in het speciale katern, wat ieder jaar wordt uitgegeven in samenwerking met De 3 October Vereeniging. In deze bijlage vindt u het complete programma rond de 3 october feesten w.o. de route van de Taptoe en de Grote Optocht.wildplassen, 3 october, 3 oktober, plaskruis, toilet, huren

Schade aan monumenten door wildplassen

In een stad als Leiden, met haar vele monumenten, moeten we voorkomen dat deze beschadigen door wildplassen. Door de grote toevoer van zouten aan het voeg- en metselwerk wordt de capillaire werking verstoort van het muurwerk. De muren houden te lang vocht vast. Tijdens vorstperiode’s zal het vocht in de baksteen uiteenzetten en zullen schilfers van de eeuwenoude bakstenen afspringen.

Urinezuur

Naast de overtollige zouten zit er in urine urinezuur. Dit urinezuur tast baksteen en kalkzandsteen gemakkelijk aan. De eeuwenoude wijze van het bakken van bakstenen maakt dat deze gevoeliger zijn voor dit urinezuur.

Stankoverlast voor de buurt

Naast de schadelijke gevolgen voor de monumenten is er natuurlijk ook de stankoverlast. De veel geselecteerde “plashoekjes” stinken natuurlijk een uur in de wind. Dit komt onze mooie stad natuurlijk niet ten goede.

Wildplassen voorkomen

De boete voor wildplassen is anno 2016 140 euro per overtreding. Echter dit laat veel wildplassers niet tegenhouden. Met de nodige alcoholische drankjes op en met een hoge nood zoekt de wildplasser al snel verlichting. In oude steden als Leiden is de kans groot dat dit tegen een monumentaal pand is.

Strategisch plaatsen van plaskruis en toilet

Riool.nl is vaak betrokken bij evenementen en adviseren daarbij Horecaondernemers, Gemeenten, Organisatoren van festivals. Wij zijn deskundig in hoeveel, waar en welk type sanitair te plaatsen. Het is de kunst om de, vaak aangeschoten, feestganger een voor de hand liggend en fris geurend alternatief te bieden.

Wilt u zien hoe wij de strijd aanbinden met het wildplassen bekijk dan de video door te klikken op de foto.

wildplas video thumbnail met tekst