Klanten beoordelen ons met een: 8.510372

Riool.nl ontstopt KLM parkeerterrein voor vliegtuigen

Riool.nl ontstopt KLM parkeerterrein voor vliegtuigen

Rioolafvoer verstopt bij de Leonardo Da Vinci hangar

Vandaag nemen wij u mee naar Hangar 14 op Schiphol. In dit indrukwekkende gebouw worden o.a. de “blauwe zwanen” van de KLM onderhouden.
In 2005 is deze grootste hangar van Schiphol omgedoopt naar de Leonardo Da Vinci hangar. Met een oppervlakte van 27000 m2 biedt deze hal ruimte aan 6 zogenaamde “wide body” vliegtuigen! Op het moment dat Riool.nl ter plaatse was, stond er een Boeing 777-300ER voor de deur waarvan zojuist het onderhoud van afgerond was. De hangar is de plaats waar de onderhoudsbeurten van vliegtuigen plaatsvinden. De hangar op Schiphol is bijna driehonderd meter breed, meer dan honderd meter diep en ongeveer vijfendertig meter hoog en er werken ruim 1000 man personeel. Elke vier tot vijf weken moet een vliegtuig één dag de hangar in voor een uitvoerige onderhoudsbeurt. Vast op het programma daarbij staat het grondig schoonmaken van het interieur. Technici checken uitgebreid de buitenkant van het vliegtuig. Zo nodig repareren ze binnen of buiten het toestel onderdelen of ze vervangen ze. Het zijn meestal kleine klachten die ze tijdens zo’n onderhoudsbeurt verhelpen. Elke achttien maanden staat een vliegtuig ongeveer één week binnen voor een stevige inspectie. Nog zwaarder is het groot onderhoud waarbij monteurs en technici het toestel letterlijk binnenstebuiten keren. Ze lopen elk schroefje, moertje en lampje na en controleren alle onderdelen zorgvuldig. In zo’n geval staat het vliegtuig vijf tot zes weken in de hangar. Daarnaast kunnen complete straalmotoren worden gemonteerd of vervangen. Dergelijk onderhoud, voor elk vliegtuig verplicht na een vastgelegd aantal vlieguren, vindt om de vijf tot zes jaar plaats.

Riool.nl vliegt de KLM te hulp

Op diverse plaatsen op het parkeerdeck liep het hemelwater niet goed weg. Het parkeerdeck heeft op diverse plaatsen drainagepunten met daarop aangesloten afvoeren. Uit een camerainspectie bleek dat de afvoeren dermate vervuild waren dat deze moesten worden gereinigd.

Afvoer ontstoppen bel Riool.nl

Riool.nl heeft alle afvoerputten en aansluitleidingen gereinigd. Waarna het parkeerdeck voor de hal weer snel droogstaat na een regenbui.
Heeft u zelf een verstoppingsprobleem klein of groot belt u dan gratis met Riool.nl op 0800-8881000