Klanten beoordelen ons met een: 8.510372

Rioolprobleem in Het Groot Handelsgebouw

Rioolprobleem in Het Groot Handelsgebouw

Riool.nl werkt in Het Groot Handelsgebouw, Rotterdam

Het Groothandelsgebouw is een Rijksmonument in het centrum van Rotterdam, ontworpen door de architecten H.A. Maaskant en Ir. W. van Tijen, gelegen aan het Stationsplein naast het Centraal Station van Rotterdam. Het gebouw verrees begin jaren 50 als een van de eerste gebouwen na de bombardementen op Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog, op de plaats van de oude Diergaarde Blijdorp. Doordat er tijdens de oorlog veel bedrijfsruimte verloren was gegaan, waren er al vroeg plannen voor nieuwe kantoorruimten.

Afvoerprobleem door tegenschot in riool.

Reeds enige tijd werden de kantoren en het restaurant in Het Groot Handelsgebouw geplaagd door problemen met de afvoer. Het afvalwater liep slecht weg en regelmatig ontstonden er riool verstoppingen. Na onderzoek door Riool.nl, moest worden geconcludeerd dat de verzamelleiding, hangend aan het plafond in de kelder, niet overal op afschot hing. Wanneer een riool op tegenschot ligt of hangt, loopt het afvalwater niet goed weg of zelfs terug. Ook blijft er plaatselijk altijd rioolwater staan en zet rioolslib zich af, wat kan leiden tot rioolstank of rioolvliegjes. Een rioolreiniging biedt dan een tijdelijke oplossing. Voor de langere termijn zal het tegenschot moeten worden aangepakt.

De oplossing

Besloten werd om, na berekeningen van een constructeur, in de betonnen draagbinten doorvoeren te boren met een diamantboor. Hierdoor ontstond er meer hoogte in de kelder en kon het riool worden vernieuwd en tevens weer op afschot worden opgehangen. Om doorhangen van het PVC te voorkomen werd het riool onderschaald en gebeugeld. Zo ontstond er een duurzame oplossing. Daarnaast construeerden wij een by-pass voor de afvoer van het restaurant op een te lange rioolleiding (60 meter)

Heeft u Rioolproblemen?

Heeft u Rioolproblemen? Belt u dan voor advies op 0800-8881000 (gratis) Of leest u nog verder op onze website

20170314_080351

Diamantboren

20170314_121004

Nieuw riool op afschot

20170315_150351

Onderschaald tegen doorhangen

20170316_095102

By-pass tbv restaurant