Klanten beoordelen ons met een: 8.610358

Rioolreiniging DE KUIP Rotterdam

Rioolreiniging DE KUIP Rotterdam

Rioolreiniging De Kuip Rotterdam

Uiteraard draagt Riool.nl alle voetbalverenigingen in Nederland een warm hart toe. Wat wij vooral graag zien is dat de afvoer en het riool goed doorlopen bij particulieren, bedrijven, overheden en sportverenigingen. Om dat te bereiken is rioolreiniging noodzakelijk.

Eerst rioolinspectie dan reinigen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze week was Riool.nl te gast bij voetbalstadion De Kuip, thuisbasis van Feyenoord, om daar afvoerproblemen op te lossen. Onder het stadion ligt een riool ring met een diameter van 200 en 250 mm rioolbuis die als eerste verdachte werd beschouwd. Om de inwendige staat van deze ringleiding te beoordelen moet deze eerst met een camera worden geïnspecteerd. Op de camerabeelden kunnen wij vaststellen waar en in welke mate het riool vervuild is.

Schalievorming in het riool, wat is dat?

Tijdens de camera-inspectie bleek dat in de ringleiding veel zand werd aangetroffen. Dit kan duiden op een breuk ergens in het riool waardoor zand mee spoelt in het riool, maar dit is niet noodzakelijk. Daarnaast werd er veel schalie vorming geconstateerd. Schalie is een afzetting van vuil wat ontstaat door stilstaand rioolwater in de rioolleiding. Dit kan op zichzelf duiden op een riool dat niet (overal) op afschot ligt en mogelijk verzakt is.

Rioolreiniging is de oplossing

Als het zeker is dat er sprake is van een breuk zal deze uiteraard eerst moeten worden gerepareerd. Ook eventuele verzakkingen zullen moeten worden aangepakt. Schalie vorming moet worden verwijderd door het riool met druk of mechanisch te reinigen om zodoende de schalie te verwijderen. Is het te kostbaar of te complex om een rioolverzakking te verhelpen zou men ook nog kunnen besluiten om jaarlijks het preventief riool te reinigen.

 

Zelf riool verstopt?

Heeft u zelf problemen met uw riool? Riool verstopt, afvoer verstopt, wc verstopt bel dan vandaag met Riool.nl.

Bel gratis op 0800-8881000