Klanten beoordelen ons met een: 8.510372

Rioolreparatie voor VVE in Amsterdam

Rioolreparatie voor VVE in Amsterdam

Rioolreparatie voor VVE in Amsterdam

Rioolreparatie Riool ontstoppen Amsterdam door Riool (4)

Dit riool was aan vervanging toe!

Mogen wij u voorstellen aan een van de vakkundige en enthousiaste reparatieteams van Riool.nl. Op de foto ziet u Ton Schuurman en Steve van Verweij.
De komende weken zijn zij bezig in een 8-laags appartementencomplex te Amsterdam. Ton en Steve schuiven van portiek naar portiek en vernieuwen daar de riolering van alle appartementen.

 Vernieuwen afvoer door de kelderboxen

Rioolreparatie Riool ontstoppen Amsterdam door Riool (2)

De afvoeren van de appartementen aangesloten op een PVC ringleiding

Wat was het probleem en hoe lost Riool.nl het op? Via standleidingen en via afvoeren, welke uit komen in de kelderboxen, werd het afvalwater afgevoerd via een rioolbuis onder de vloer.Tijdens ons onderzoek bleek de staat van onderhoud van deze verzamelleiding dermate slecht dat vernieuwing niet te voorkomen was. Aangezien er geen kruipruimte was en het zand tegen de onderzijde van de betonnen vloer aan lag was de oude riool niet te bereiken.

 Niet onderlangs maar bovenlangs

20161019_115801

Een nieuw kruipluik geeft toegang tot de kruipruimte.

Vanwege de slechte bereikbaarheid van het oude riool werden de bestaande afvoeren aangesloten op een PVC leidingwerk door de kelderboxen heen. Vervolgens komt deze verzamelleiding hangend aan het kelderbox plafond samen bij een afvoer welke wij ter plaatse van de portiek laten uitkomen en aansluiten op het gemeenteriool buiten.

Zand wegzuigen en kruipluiken zagen

Omdat, zoals gezegd, ook het zand in het portiek tegen de onderzijde vloer aan lag, hebben wij een deel van het zand laten wegzuigen. Alvorens dat kon gebeuren hebben wij een geïsoleerd kruipluik aangebracht in de vloer. Na deze maatregelen kunnen Ton en Steve hun werk doen. De leiding komend uit de kelderboxen samenvoegen met de standleiding en deze uiteindelijk aansluiten op het hoofdriool. Mooi werk.

Rioolreparatie Riool ontstoppen Amsterdam door Riool (1)

Eenmaal buiten sluiten we alles netjes op het hoofdriool aan

Rioolreparatie Riool ontstoppen Amsterdam door Riool (5)

Na het wegzuigen van het zand kan Ton de aansluitingen maken.

Ook een rioolprobleem. Bel Riool.nl

Heeft u als particulier of als vastgoedbeheerder een probleem met uw afvoer of riool, met ruim 60 jaar ervaring kunnen wij u als geen ander adviseren. We houden contact.