Klanten beoordelen ons met een: 8.510372

 0800 – 888 1000

 • Het snelst geholpen
 • Altijd dichtbij
 • Ervaren monteurs
 • Service 24/7

bel direct en wij lossen het probleem voor u op.

071 – 52 22 688

verstopt riool ontstoppen

Rioolverstopping

Riool ontstoppen is noodzakelijk wanneer het afvalwater niet meer wegloopt.  Een verstopt riool verstoord de dagelijkse gang van zaken in een huishouden behoorlijk. De professionals van RIOOL.NL helpen u snel. Met vestigingen in Leiden, Amsterdam, Katwijk, Rotterdam, Den Haag en Alphen a/d Rijn altijd in de buurt.

verhelpen van rioolverstopping toilet

Rioolverstopping? Riool.nl helpt nog dezelfde dag!

Een rioolverstopping? bel: 071 – 52 22 688 en hulp is onderweg! U wilt immers snel uw rioolverstopping verholpen hebben.

Wie zijn wij?

Riool.nl is de allround rioolspecialist voor particulieren, bedrijven en de overheid. Het complete pakket van riooltechnieken wordt door ons aangeboden. Wij zijn gespecialiseerd in het verhelpen van rioolverstoppingen, het reinigen, inspecteren van het riool met camera’s en uiteraard het repareren van de gevonden problemen. Wij hebben voor elk rioolprobleem de juiste instrumenten en expertise in huis om tot een passende oplossing te komen.

Het reinigen en verhelpen van de rioolverstopping doen we met verschillende combinaties van hogedruk spoelwagens, vacuümwagens en recycle combi’s voor een continu reinigingsproces met oog voor het milieu. Tijdens een rioolinspectie inspecteren we met camera’s of het riool nog intact is en er geen scheuren of gaten aanwezig zijn. Maar u kunt ons ook inzetten voor het compleet vernieuwen van de riolering en renoveren van rioolstelsels.

Door onze vestigingen verspreid over de Randstad zijn we altijd snel ter plaatse om deskundig de rioolverstopping te kunnen oplossen. Wij werken van Amsterdam tot Middelharnis, en van Den Haag tot Utrecht. Hulp is altijd snel ter plaatse! Bel nu: 0800 – 888 1000.

Hieronder vindt u meer informatie en de contactgegevens van onze vestigingen in de Randstad.

Wat kunt u doen om verstoppingen te vermijden. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

 • Onthoud dat uw toilet geen prullenbak is. Door het storten van etens-, vet- of verfresten en afval vergroot u de kans op een verstopte wc of riool. Toch iets in het toilet terechtgekomen? Spoel alles dan even goed door.
 • Tampons, maandverband, natte doekjes, pleisters, watten, luiers en andere zaken zorgen ook dat uw wc verstopt. Plaats dus een prullenbakje in uw toilet! Zelfs een overmaat aan wc-papier kan problemen met de afvoer opleveren. In dit geval is het wederom belangrijk goed te spoelen met water.
 • Haren zijn de vijand van de wasbak en de douche: doordat ze in de zwanenhals blijven hangen raakt het putje verstopt. Maak de zwanenhals of sifon dus regelmatig schoon.
 • In afvoerputje zit een emmertje, dat stank tegenhoudt en grote dingen uit de waterstroom filtert. Laat dit emmertje dus altijd zitten!
 • Nare geurtjes voorkomen? Controleer af en toe of de sifons en emmertjes niet uitgedroogd zijn – dit gebeurt met name bij putjes die zelden gebruikt worden. Vul ze zo nodig met wat water.
 • Vet- en zeepresten, dikwijls afkomstig van vaatwassers en wasmachines, zorgen ervoor dat buizen dichtslibben. Probeer zoveel mogelijk vet en etensresten van de vaat te verwijderen, voordat u het in de machine plaatst. Ook kunt u proberen herhaaldelijk heet water door het riool te spoelen bij een wasbak die zich dichtbij de machine bevindt.
 • Als u ontstoppingsmiddelen gebruikt, doe dit dan voorzichtig, en liefst alleen ter voorkoming van, of bij nog niet volledige verstoppingen. Het lijkt vaak een gemakkelijke en goedkope oplossing, maar verkeerd gebruik kan de verstopping erger maken of schade toebrengen aan de leidingen. Een ander gevaar van deze middelen zijn chemische reacties die kunnen ontstaan door combinatie met andere schoonmaakmiddelen.
 • Zorg dat uw dakgoten schoon blijven en bladeren niet in de regenpijp terechtkomen.  Blad kan op deze manier namelijk in het riool belanden.
 • Een slecht doorlopende afvoer kan ook veroorzaakt worden door een verzakking in het riool. Om dit geval verstopping te voorkomen, kunt u een betere doorspoeling verkrijgen door een regenafvoer aan te sluiten.

Voor verhuurmateriaal klik hier

Controleer of wij in uw postcode gebied werken!

Voer uw postcode in (eerste vier cijfers)

 

SERVICE ABONNEMENT

100% ZEKERHEID
 • GÉÉN VOORRIJKOSTEN;
 • GÉÉN ARBEIDSLOON;
 • GÉÉN KOSTEN KLEINMATERIAAL;