Klanten beoordelen ons met een: 8.510372

 0800 – 888 1000

 • Het snelst geholpen
 • Altijd dichtbij
 • Ervaren monteurs
 • Service 24/7

bel direct en wij lossen het probleem voor u op.

0800 – 888 1000

rioolvliegjes of motmug bestrijden bel gratis riool.nl op 0800-8881000

Rioolvliegjes bestrijden

Moet u rioolvliegjes bestrijden? Vliegen er van die vervelende rioolvliegjes of motmuggen door uw keuken en huis?  Doordat de rioolvliegjes in aanraking komen met het aanrecht en voedingswaren zijn ze erg onhygiënisch en vormen zij een gevaar voor uw gezondheid. Riool.nl kan dit snel voor u oplossen!

rioolvliegjes bestrijden? Bel Riool.nl gratis 0800-8881000. Wij werken in Amsterdam, Alphen aan den Rijn, Leiden, Den Haag, Rotterdam en Katwijk
rioolvliegjes zijn heel vervelend en ontstaan vaak 's-zomers bij warm weer.
rioolvliegjes ontstaan in een vervuilde afvoer. Reiniging van de afvoer door Riool.nl is dan gewenst.
Doordat de rioolvliegjes in aanraking komen met het aanrecht en voedingswaren zijn ze erg onhygiënisch en vormen zij een gevaar voor uw gezondheid.

Rioolvliegjes bestrijden

Moet u rioolvliegjes bestrijden? Vliegen er rioolvliegjes door uw keuken en huis? Wilt u de rioolvliegjes bestrijden? Riool.nl helpt u graag met het reinigen van uw riolering! Bij ons heeft u gegarandeerd de beste service, en met al 60 jaar ervaring zijn wij uw lokale rioolontstopper en reiniger.

Waar komen de rioolvliegjes vandaan?

Heeft u last van die vervelende rioolvliegjes of motmuggen in uw huis of in uw riolering?  Rioolvliegjes zijn ze erg onhygiënisch omdat zij in aanraking komen met het aanrecht en voedingswaren. Riool.nl kan dit snel voor u oplossen! De oorzaak van rioolvliegjes is meestal te vinden in een riool- of afvoerverstopping of een laag slib in uw riool. Met name bij warm weer gedijen ze goed het rioolslib dat vol zit met bacteriën. Het rioolvliegje legt haar eitjes in het vruchtbare rioolresidu. Het warme weer zorgt ervoor dat nieuwe rioolvliegjes zich snel ontwikkelen.

Hoe herkent u het rioolvliegje of motmug:

 • 1,5 tot 7 mm lang.
 • zwarte motmuggen
 • Behaarde vleugeltjes die groter zijn dan het lichaam.
 • Driehoekig van vorm.
 • Twee lange behaarde voelsprieten boven op hun kop.
 • Steekt niet.
 • Legt tot ongeveer 200 mini eitjes per dag die na 20 tot 40 uur uitkomen.
 • De larven zijn kleine wormpjes van 1 tot 10 mm lang en hebben een grijswitte kleur.

Hoe worden Rioolvliegjes bestreden?

Riool.nl kan de ontwikkeling van rioolvliegjes stoppen door het riool en de afvoerleidingen grondig te reinigen. Hiermee verwijderd Riool.nl de voedingsbodem en daarin aanwezige eitjes. Zo wordt deze onhygiënische plaag gestopt. Daarnaast heeft u weer een schone en goed lopende riolering en bent u van de rioolvliegjes af.

Rioolvliegjes bestrijden? Bel Riool.nl!

Wij zijn al meer dan 60 jaar hét ontstoppingsbedrijf voor particulieren, bedrijven en overheden. Wij zijn gespecialiseerd in het verhelpen van verstoppingen, rioolinspectie en rioolreiniging. Wij ontstoppen onder andere gootsteen, wc, keuken, badkamer en regenpijp. Voor elk rioolprobleem hebben wij de juiste apparatuur en expertise in huis om tot een passende oplossing te komen. Ons team ontstoppingsmonteurs bestaat uit vriendelijke, goed opgeleide en ervaren vakmensen. Onze professionele en vriendelijke ontstoppingsmonteurs zijn snel bij u ter plekke in de regio Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Leiden, Alphen aan den Rijn en Katwijk. Dus zoek niet verder en bel vandaag nog Riool.nl! U mag er dan ook vanuit gaan dat wij uw probleem met de rioolvliegjes in één keer zullen oplossen.

De voordelen van Riool.nl

Naast onze vele jaren ervaring en professionele team hebben wij u nog veel meer voordelen te bieden:

 • 24/7 service;
 • Al meer dan 60 jaar dé rioolspecialist van West-Nederland;
 • Snel hulp door korte ritten;
 • ISO14001, 9001 en VCA** gecertificeerd;
 • Lid van UNETO-VNI;
 • Deskundige ontstoppings- en reinigingstechnici.

Afspraak maken om rioolvliegjes te bestrijden

Op zoek naar een rioolreiniger omdat u last heeft van rioolvliegjes? Wacht dan niet langer en maak direct een afspraak

Amsterdam, Leiden, Den Haag, Katwijk, Alphen ad Rijn en Rotterdam

Vanuit één van onze vestigingen in de Randstad is de rioolservice van Riool.nl altijd dichtbij om de rioolvliegjes te bestrijden, snel en vakkundig zonder overlast. Op onderstaand nummer kunt u ons dag en nacht bereiken als uw riool verstopt is geraakt. 0800-8881000

Controleer of wij in uw postcode gebied werken!

Voer uw postcode in (eerste vier cijfers)