Klanten beoordelen ons met een: 8.510372

 0800 – 888 1000

  • Het snelst geholpen
  • Altijd dichtbij
  • Ervaren monteurs
  • Service 24/7

bel direct en wij lossen het probleem voor u op.

0800 – 888 1000

rookdetectie

Rookdetectie

Riool.nl uit heeft diverse mogelijkheden voor het traceren en inspecteren van leidingen. Een beproefde rioolinspectie methode om op kleine lekkages te testen is het toepassen van zogenaamde rookdetectie.

Rookinspectie wastafel

Rookdetectie en lekdetectie van het rioolstelsel

Omdat kleine scheurtjes in het rioolstelsel meestal niet goed met het blote oog zijn op te sporen, kan het verstandig zijn om uw riolering te laten controleren op gaten en scheuren door middel van rookdetectie.

Bij deze vorm van lekdetectie worden de uitgangen van de riolering afgesloten en wordt het riool met behulp van een rookgenerator met dikke, uiteraard milieuvriendelijke rook gevuld, voor een grondige rookinspectie. Deze nauwkeurige rioolinspectie wordt uiteraard geheel milieuvriendelijk uitgevoerd. Door deze riool inspectie methode kan eenvoudig de exacte plaats van de lekkage, veroorzaakt door gaten of scheuren in de rioolbuis, of de oorzaak van de stankoverlast, worden bepaald. Op de plaatsen waar de rook tevoorschijn komt bevindt zich namelijk ook het rioolprobleem in uw woning of bedrijf.

Riool.nl uit kan uw riool inspecteren met rook

Het uitvoeren van een goede rookdetectie vereist vakmanschap, aangezien rioleringen zich meestal ondergronds bevinden of op andere moeilijk bereikbare locaties, zoals in muren. Voorafgaand aan het zogenaamde “afroken” van het stelsel wordt door Riool.nl voorafgaand aan de detectie de plaatselijke brandweer ingelicht. Met behulp van regelbare rookmachines kan de kleinste lekkage worden opgespoord.

Vanuit onze diverse vestigingen vertrekken dagelijks inspectieteams voor inspectie om kleine en grote rioolproblemen in kaart te brengen. Indien u vermoedt dat er rioleringsproblemen zijn of kunnen ontstaan bij een woning of bedrijfspand dat u op het oog hebt, dan kunt u door ons een lekdetectie of inspectie laten uitvoeren en het rioleringsstelsel inclusief analyse door ons in kaart laten brengen. Ook voor het bepalen van de uitgangspositie c.q. nulfase van een rioleringsstelsel kunt u ons inschakelen.

Riool.nl uit is 24 uur per dag op onderstaand nummer bereikbaar om een afspraak te maken voor een rookinspectie van uw rioolstelsel.
071 – 52 22 688

Controleer of wij in uw postcode gebied werken!

Voer uw postcode in (eerste vier cijfers)

 

SERVICE ABONNEMENT

100% ZEKERHEID
  • GÉÉN VOORRIJKOSTEN;
  • GÉÉN ARBEIDSLOON;
  • GÉÉN KOSTEN KLEINMATERIAAL;