Klanten beoordelen ons met een: 8.510372

 071 – 52 22 688

  • Het snelst geholpen
  • Altijd dichtbij
  • Ervaren monteurs
  • Service 24/7
septic tank, septictank, leegzuigen, reinigen, legen

Septictank leegzuigen. Riool.nl

Een septictank vindt u meestal in het buitengebied, waar een rioolaansluiting vaak lastig is. In een septictank zuiveren bacteriën het afvalwater van bv. een woning. Het bezinksel bevat ziekteverwekkers en dodelijke gassen. Ons advies, doe zelf geen onderhoud aan een septictank.

septic tank, septictank, leegzuigen, reinigen, legen
septic tank, septic tank, vetput, ledigen, leegzuigen, legen
septic tank, septictank, leegzuigen, reinigen, legen, gasmeting

Wat is een septictank?

Een septictank, ook wel septische put of beerput genoemd, is een eenvoudig waterzuiveringssysteem. Een septic tank zuivert het sanitair afvalwater van bijvoorbeeld een woning. Een septictank vindt u meestal in het buitengebied daar is het een goed systeem als er geen rioolaansluiting aanwezig is. Door bezinking, onder invloed van de zwaartekracht, dalen vaste bestanddelen naar de bodem . Dit heeft tot gevolg dat het het afvalwater afkomstig van toiletten, douche en bad gezuiverd wordt. Het bezinksel vormt de voedingsstof voor bacteriën. De bacteriën gebruiken de voor hen bruikbare materialen en het restant moet na verloop van tijd opgezogen worden.

Chemicaliën verstoren de werking

Chloor en andere schoonmaakmiddelen kunnen het proces in de tank ernstig verstoren. Vooral de ontsmettende werking van bepaalde schoonmaakmiddelen heeft een negatieve invloed op de biologische zuiveringsprocessen in de septische put. Daarom dient men bij zo een systeem alleen milieuvriendelijke middelen te gebruiken. Overigens kunnen vaste materialen zoals vochtige doekjes de boel verstoppen, dus gebruik daarvan dient ook vermeden te worden. Riool.nl is gespecialiseerd in het leegzuigen van uw septische put .

Werken aan een septictank, gevaarlijk!

Het onbruikbare bezinksel is niet steriel, het kan nog allerlei ziekteverwekkers en wormeieren bevatten. Riool.nl raadt af om slib uit een septic tank en menselijke mest in het algemeen niet op landbouwgrond te gebruiken. Normaal gesproken verwijderen de bacteriën een septische put 25% tot 40% van de verontreiniging uit het afvalwater. Het werken aan de actieve septische put is niet zonder risico, sommige gassen die in een septische put kunnen ontstaan (methaan, ammoniak, waterstofsulfide) zijn gevaarlijk.

Waarom moet ik mijn septische put leegmaken?

Een septische put kent meestal een gestage opbouw van organisch en anorganisch materiaal. Organisch materiaal bestaat o.a. uit vet, toiletpapier en uitwerpselen. Anorganisch materiaal bestaat vaak uit zand en dergelijke. Als de septic tank te vol zit dan hebben de vaste delen in het afvalwater niet genoeg tijd om te bezinken. In dit geval zal het afvalwater ongezuiverd in het milieu komen. Een septic tank moet daarom met enige regelmaat leeggezogen.

 

Septictank of vetput leegzuigen? Riool.nl is altijd dichbij!

Voor het leegzuigen van putten, tanks en kelders beschikt RIOOL.NL over vacuümwagens. Met vestigingen in Leiden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Katwijk en Alphen aan den Rijn helpt Riool.nl u DAG & NACHT uit de brand. Met onze uitgebreide wagenpark en vele vestigingen kunnen wij u altijd adequaat en snel van dienst zijn. Daarnaast plaatsen wij vetputten, olie-afscheiders, pompunits, riool gemalen, septictanks en IBA’s. Het onderhoud en leegzuigen van vetputten en septictanks kunnen wij onder abonnementsvorm uitvoeren.

Advies nodig? Bel GRATIS met Riool.nl

Heeft u een septische put of vetput en twijfelt u aan de werking of vermoed u dat deze leeggezogen moet worden laat u dan adviseren door onze professionals. Riool.nl zal altijd trachten de kosten voor u te beperken, daarom belt u om te beginnen gratis met Riool.nl op 0800-8881000! Zo zijn wij.

Controleer of wij in uw postcode gebied werken!

Voer uw postcode in

SERVICE ABONNEMENT

 

100% ZEKERHEID

  • GÉÉN VOORRIJKOSTEN;
  • GÉÉN ARBEIDSLOON;
  • GÉÉN KOSTEN KLEINMATERIAAL;