Klanten beoordelen ons met een: 8.510372

 0800 – 888 1000

  • Het snelst geholpen
  • Altijd dichtbij
  • Ervaren monteurs
  • Service 24/7

bel direct en wij lossen het probleem voor u op.

0800 – 888 1000

vetafscheider

Vetput legen? Laagste prijsgarantie!

Waarom vetput legen? Bij bedrijfsmatige bereiding van warme voedselwaren in keukens van hotels, restaurants, bedrijfskantines, bejaardencentra, ziekenhuizen en dergelijke is het verplicht een vetafscheider of vetput te hebben.

VETPUT LEGEN, PLAATSEN, REINIGEN EN ONDERHOUDEN

Vetput legen, waarom? Bij bedrijfsmatige bereiding van warme voedselwaren in keukens van hotels, restaurants, bedrijfskantines, bejaardencentra, ziekenhuizen en dergelijke is het verplicht een vetafscheider of vetput te hebben en de vetput legen moet regelmatig gebeuren. Dit geldt ook voor bedrijven waar plantaardige en/of dierlijke vetten vrijkomen in het afvalwater zoals slagerijen, slachterijen, vis verwerkers en bakkerijen.

Waarom een vetput

Geloosd en stollend vet zet zich af in het riool en vermindert de afvoercapaciteit en kan zelfs tot verstopping leiden. Het lozen van plantaardige of dierlijke oliën of vetten op de riolering is ongewenst en het plaatsen vetafscheider of vetput is vereist.

Waaraan moet een vetput voldoen?

Aan een vetput en het onderhoud ervan zijn eisen gesteld welke zijn vastgelegd in de NEN-EN 1825-1 en -2 norm. Riool.nl kan voor u berekenen wat voor vetput u nodig heeft. Hierbij kijken wij naar het volume van de afvalwaterstroom en selecteren voor u een vetput met de juiste inhoud en doorstroomsnelheid. En uiteraard brengen wij de nieuwe vetafscheider aan conform de geldende NEN normering.

Vetput legen? Verplicht onderhoud!

Een overvolle vetput en/of verstopt leidingwerk veroorzaakt water- en stankoverlast en komt altijd ongelegen. Naast dit ongemak geldt er voor uw vetafscheider ook een onderhoudsverplichting. Minstens één keer per maand moet u de vetput laten inspecteren, reinigen en de vetput legen. U moet de vetput  De slibopvangruimte mag max. 50% gevuld zijn en de vetopslagruimte (tussen de schotten) mag max. 80% gevuld. Dit betekent in z’n algemeenheid een vetlaagdikte van ca.16 cm. Door de autoriteiten wordt toegezien op de onderhoudsfrequentie a.h.v. van het logboek van de vetput. Laat het volledige onderhoud door Riool.nl uitvoeren zo voldoet u gelijk aan de onderhoudseisen.

Vetput legen alleen door erkende inzamelaar

Het afvoeren van het gestolde vet moet via een erkende inzamelaar zoals Riool.nl. Wij kunnen uw vetput legen en hebben vacuüm zuigauto’s om uw vetput professioneel te legen en met hogedrukwagens het leidingsysteem te reinigen.

Vetput legen? Riool.nl biedt u de laagste prijsgarantie!

Op vertoon van de factuur van uw huidige erkende inzamelaar – verwerker, garandeert Riool.nl u de laagste prijs voor uw vetput legen!

Vetput van voor 2006

Voor 2006 heeft men bij diverse bedrijven ook al vetscheiders geplaatst, helaas voldoen deze vaak niet aan NEN-EN 1825-1 en 2 norm. Wilt u weten of uw vetafscheider aan de eisen voldoet?

Gratis advies over vetputten/vetafscheiders en vettonnen

Wilt u een gratis advies en inspectie van uw vetafscheider/vetput, omdat u verwacht dat deze te oud is of niet aan de norm voldoet? Of twijfelt u aan het functioneren? Belt u dan met 0800 – 888 1000 (gratis)

Bel direct voor een afspraak.

0800 – 888 1000

Vetput legenVetput legen bij de horeca door Riool.nl

Controleer of wij in uw postcode gebied werken!

Voer uw postcode in (eerste vier cijfers)