Klanten beoordelen ons met een: 8.510372

 071 – 52 22 688

  • Het snelst geholpen
  • Altijd dichtbij
  • Ervaren monteurs
  • Service 24/7

bel direct en wij lossen het probleem voor u op.

071 – 52 22 688

wc verstopt

WC verstopt

WC verstopt is een veel voorkomend probleem met verschillende oorzaken. Het probleem kan liggen in de stortbak, in de WC afvoer en veel lager in de riolering, doordat er doekjes of andere materialen in worden gegooid en er een verstopping is opgetreden.

WC verstopt ?

WC verstopt ? Wanneer de wc verstopt is kan dat een directe – of indirecte oorzaak hebben. Bij een directe oorzaak kan de afvoer van het WC verstopt zijn geraakt door bijvoorbeeld een opeenhoping van toiletdoekjes die in de toiletpot zijn gegooid.  Meestal zit de verstopping al wat dieper in de afvoerleiding en zal professionele hulp moeten worden ingeschakeld. De ervaren ontstoppingsmonteurs van RIOOL.NL hebben alle benodigde apparatuur aan boord van hun ontstoppingsbus. Doorgaans kunnen zijn in korte tijd een einde maken aan uw verstopte toilet.

Te weinig spoeling kan WC verstoppen

Een andere oorzaak waarom uw WC verstopt raakt is dat er te weinig spoeling is. Dit kan komen doordat de stortbak van uw toilet langzaam leegloopt. Op het moment dat u doortrekt is er onvoldoende water beschikbaar in de stortbak om uw grote of kleine boodschap door te spoelen. We spreken dan over “te weinig spoeling”. Oorzaak voor het langzaam leeglopen hiervan kan bijvoorbeeld kalkafzetting zijn of een niet goed functionerende vlotter.

Is de WC regelmatig verstopt?

Wanneer het WC verstopt is geraakt door bijvoorbeeld een verschoven riool aansluiting of verzakking, spreken we van een indirecte verstopping. De WC verstopping zal dan regelmatig weer ontstaan.  In dit geval zal de ontstoppingsmonteur van RIOOL.NL beginnen met een visuele inspectie uit te voeren onder de vloer. In sommige gevallen is visueel vast te stellen dat het afvoersysteem onvoldoende op afschot ligt. Zonodig zal hij een zogenaamde flexibele rioolcamera gebruiken om het inwendige van het riool te beoordelen.

WC verstopt? Wij vinden de oorzaak met een camera inspectie

riool reparatie, wc verstopt, verstopte wc, rioolreparatie, rioolherstel, rioolwerkzaamheden, kruipruimte, afvoer verstopt, verzakte afvoer, verzakt riool

Na een verstopping blijkt een rioolreparatie noodzakelijk. Klik op de foto om te zien hoe wij dat doen.

Voor cameraonderzoek van het riool heeft Riool.nl diverse soorten rioolcamera’s tot onze beschikking. Meestal wordt de WC-pot tijdelijk verwijderd en zal er een rioolcamera in de afvoerleiding worden ingebracht. Met behulp van een zender en ontvanger, gekoppeld aan een verlichte cameralens, wordt de exacte plaats van het rioolprobleem vastgesteld. Bovendien kan op deze manier de kwaliteit van de afvoer van het toilet worden onderzocht. Indien er schade aan het riool wordt vastgesteld, kan desgewenst meteen een afspraak worden gemaakt om tot reparatie of vervanging over te gaan.

Amsterdam, Leiden, Den Haag, Katwijk, Alphen ad Rijn en Rotterdam

Vanuit één van onze vestigingen in de Randstad is de Riool.nl ontstoppingsdienst altijd dichtbij om U vakkundig te helpen. Is uw WC verstopt dan kunt RIOOL.NL dag en nacht bereiken op: 071 – 52 22 688

Controleer of wij in uw postcode gebied werken!

Voer uw postcode in

SERVICE ABONNEMENT

100% ZEKERHEID
  • GÉÉN VOORRIJKOSTEN;
  • GÉÉN ARBEIDSLOON;
  • GÉÉN KOSTEN KLEINMATERIAAL;